Marcipán rajongók figyelem! Már nem a Szamos a legjobb!

Kelt: 2021.11.27 Juhasz Julianna

Marcipán rajongók figyelem! Már nem a Szamos a legjobb! Marcipán rajongók figyelem! Már nem a Szamos a legjobb!

Egy 2019-es kutatás szerint a marcipán az 5. legkedveltebb szaloncukor íz és az Édességgyártók Szövetsége is elmondta, hogy a zselésből fogy a legtöbb, mégis ha azt nézzük, hogy a Milka repertoárjában nincs zselés de az elsők között ott volt a marcipános, akkor úgy érezhetjük, hogy a marcipán mégis ott van a legkedveltebbek között.

A marcipán repertoárban a Szamos vitte a prímet az elmúlt években, de úgy tűnik kihívója akadt, hiszen az Év Szaloncukra versenyben akadt egy gyártó, akinek sikerült a közönségnél nagyobb sikert aratnia. Azt mondhatjuk már van jobb mint a Szamos, méghozzá egy kézműves gyártó az orosházai Hóvirág Fagylaltbár, akinek bár Az Év Szaloncukra díjat nem sikerült elvinnie, a legjobb marcipános szaloncukor díját mégis sikerült bezsebelnijük. Méghozzá egy igazán izgalmas ízzel egy vörösboros aszalt szilvás marcipános szaloncukorral.

Az Év Szaloncukra szervezői elmondták, hogy az idén második alkalommal megrendezett versenyre először nevezett az orosházai Hóvirág, akiket ők kerestek meg a múlt évi közönségajánlás nyomán!

Úgy tűnik a kézműves gyártók termékei lassan ismertséget szereznek és átrendezhetik a fogyasztási piacot, hogy ne csak azt vegyük meg amit a szupermarketekben találunk, illetve talán reagálva az igényekre, talán a kézműves termékek is megjelennek a nagy láncoknál. Na de hol találjuk az idei legjobbakat?

A legjobb zselés szaloncukor: Chocco Garden - meggyes zselés szaloncukor
A legjobb marcipános szaloncukor: Hóvirág Fagylaltbár - vörösboros-aszalt szilvás szaloncukor
A legjobb mogyorós szaloncukor: Stühmer - piemontei mogyorós szaloncukor
A legjobb karamellás szaloncukor: Keszthelyi Sütibolt - roppanós ostyás sós-karamellás szaloncukor
A legjobb kókuszos szaloncukor: Demeter Chocolate - jamaicai fekete kókuszos szaloncukor fehér csokoládéval

 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

Ezt olvasta már?x