Fénytroli és Mikulástroli 2021 - Menetrend itt!

Kelt: 2021.12.03 Juhasz Julianna

Fénytroli és Mikulástroli 2021 - Menetrend itt! Fénytroli és Mikulástroli 2021 - Menetrend itt!

MIKULÁSTROLI

Idén december 3-án, pénteken indul útjára Budapesten az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli. A Mikulás és segítője ezúttal is várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-ig, vasárnapig lehet utazni, ezt követően a feldíszített csuklós jármű még 2022. január 6-ig közlekedik Fénytroliként. A Mikulástroli mellett idén is közlekedik egy további fénytroli.

A Mikulástroli december 3-án, pénteken indul útjára a Városháza Parkból, a Cipősdoboz vár mellől. A 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-ig, vasárnapig bárki találkozhat a Mikulással. A BKK ügyfelei azonban nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is.

Idén 18. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről ezen az oldalon számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már hetedik éve vesz részt az akcióban.

A cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

• Központi ügyfélszolgálat (VII., Rumbach Sebestyén utca 19-21.)

• Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII., Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)

• Kelenföld ügyfélközpont (XI., Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)

• Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II., Széll Kálmán tér, metróállomás)

• Szentlélek tér ügyfélközpont (III., Szentlélek tér, HÉV-állomás)

A Mikulástroli nem csak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit csaknem 10 ezer alacsony fogyasztású LED-ből összeállított fényfüzér biztosítja, és az ünnepi hangulatról különleges, egyedi belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről az alábbi linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

 

FÉNYTROLI

Az ünnepi díszkivilágítással felszerelt csuklós trolibusz december 20. és január 6. között Fénytroliként közlekedik az említett trolivonalakon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is útnak indul még egy, fényfüzérekkel feldíszített trolibusz is, amelyik december 4-től a 70-es, a 73M, a 74-es, a 76-os, a 78-as, valamint a 79M troli vonalán közlekedik, és 2022. január 6-ig ünnepi hangulatot varázsol Budapest számos pontjára. Ezen a trolibuszon is normál díjszabás szerint lehet utazni, további részletek ugyancsak a BKK honlapján találhatók.

További Fényjárművekről olvashattok itt:

 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Zsuzsi a Fényvonat 2021-ben is jár!
Zsuzsi a Fényvonat 2021-ben is jár!
Kiderült mikortól jár a Fényvillamos!
Ekkortól jár a Fényvillamos 2021-ben
Fényvillamos és Fénytroli jár 2021-ben Szegeden - Menetrend itt!
Fényvillamos és Fénytroli jár 2021-ben Szegeden - Menetrend itt!
A FényHÉV 2021-ben is járni fog!  Menterend itt!
A Fényhév 2021 decemberében ismét útrakel Budapesten! Menetrend és részletek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

Ezt olvasta már?x