Bukovinai székely karácsonyi népszokások a Várkert Bazárban - Jegyek itt!

Kelt: 2022.10.29 Juhasz Julianna

Bukovinai székely karácsonyi népszokások a Várkert Bazárban - Jegyek itt! „Ó, fényességes, szép hajnal…”-Bukovinai székely karácsonyi népszokások - Advent a Várkert Bazárban 2022. december 3-án.

A bukovinai székelyek adventtől vízkeresztig tartó, karácsonyi ünnepkör legszebb népszokásait eleveníti fel dalokkal, táncokkal, mesékkel és betlehemes játékkal az „Ó, fényességes, szép hajnal” című műsorunk. A karácsonyest legáltalánosabb népszokása a „megéneklés”, a kántálás. A bukovinai székely karácsonyok szent játékát, a Hadikfalvi betlehemest az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör és szólistái előadásában hallhatják.

„Ó, fényességes, szép hajnal…”-Bukovinai székely karácsonyi népszokások - Advent a Várkert Bazárban 2022. december 3-án.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Az esten farsangra utaló játék is látható lesz: a Leányok megéneklését a Cédrus Néptáncegyüttes mutatja be, de az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó Paraszt biblia hol tréfás, hol magasztos történeteit is tolmácsolják majd Kóka Rozália, Sebestyén István és Fábián Éva népművészek.

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

Ezt olvasta már?x