Budapest Bár koncert adventkor a Várkert Bazárban - Jegyek itt!

Kelt: 2021.11.01 Juhasz Julianna

Budapest Bár koncert adventkor a Várkert Bazárban - Jegyek itt! Az adventi Budapest Bár koncert 2021. december 18-án két alkalommal lesz látható Budapesten a Várkert Bazárban.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes a vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A védjegyükké vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

Farkas Róbertnek, a zenekar vezetőjének és alapítójának eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a fiatalok kultúrájának részévé, számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig újakat is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban.

Az adventi Budapest Bár koncert 2021. december 18-án két alkalommal lesz látható Budapesten a Várkert Bazárban.

 

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Közreműködők:

Budapest Bár zenekar – Farkas Róbert, Farkas Richárd, Ökrös Károly, Kisvári Bence


A délutáni előadás további szereplői valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi György, Keleti András, Mező Misi, Kiss Tibor és Lovasi András


Az esti előadás további szereplői valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Kiss Tibor

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

Ezt olvasta már?x