Adventi Anima Sound System és vendégei koncert 2021-ben Budapesten - Jegyek itt!

Kelt: 2021.11.01 Juhasz Julianna

Adventi Anima Sound System és vendégei koncert 2021-ben Budapesten -  Jegyek itt! Földről az égbe – Anima Sound System és vendégei- Advent a Várkert Bazárban 2021. december 12-én. Jegyek és fellépők itt!

Az Anima Sound System adventre tervezett nagykoncertjén nemcsak a zenekar három évtizedének népdalok által inspirált darabjai, de a legismertebb slágereik is szerepet kapnak, sőt, a tervek szerint számos, az Animát tisztelő művészvendég izgalmas részvételével valósul meg, az adventre tekintettel, vallásos népi dalok és gospelek programba emelésével.

A Földről az égbe című koncertprogramban – amely a kárpát-medencei kulturális tradíciók egymásra találását járja körbe Anima és népdalokkal. Visszatér a zenekar első énekesnője, Bognár Szilvia, akinek nevéhez számos népdal ihlette Anima muzsika fűződik, mint például a Rakjuk a tüzet, a Csángó vagy a Csillagtalan. A tradíciót és a családi kötelékeket erősíti az alapító Prieger Zsolt és Szabolcs, valamint Zsolt lánya, Fanni, aki 13 éve tagja a zenekarnak, de meghívást kapott a csíki Bocskor Bíborka is, aki előadja az Anima Csík együttes által is feldolgozott Sose lesz vége című számát. Érkezik Magyar Bori a Makámból és Szalóki Ági is. A meghívást elfogadta Berecz András és fia, Marci, ahogy a zenekar régi nagy barátja, Csoóri Sándor Sündi is. A tervek szerint Itt lesz velünk Ferenczi György, de Törőcsik Franciska is énekelni fog, hiszen vele is közös dalt írt a közelmúltban a zenekar a magyar roma hagyomány előtt tisztelegve, amelynek egyik legkiválóbb képviselője, Kovács Antal, a Romano Drom vezetője és énekese és Unger Balázs a Cimbalibandból is tiszteletét teszi egy dal erejéig, bizonyítva: a magyar kultúra egy és oszthatatlan. 

Az eseményt a Discantus kórus vendégszereplése koronázza meg, melyben a gospel és népdal elemei keverednek, ráadásul a kórus a Tedd a napfényt be a számba és a Csinálj gyereket című Anima-slágerekben is közreműködik majd.

A műsor egyszerre szól a kulturális egymásra hatásról, a zenei testvériségről és a magyar tradícióról, amely a múltban gyökerezik és szorgosan keresi a jövőt és a modernitást, s közben egyszerre szólítja meg az összes generációt. Földről az égbe – hagyományok és hit őrzésével.

Földről az égbe – Anima Sound System és vendégei- Advent a Várkert Bazárban 2021. december 12-én. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Közreműködők:

 

Anima Sound System – Prieger Zsolt, Prieger Szabolcs, Prieger Fanni

Bocskor Bíborka

Magyar Bori (Makám)

Szalóki Ági

Berecz András és Merecz Marci

Csoóri Sándor Sündi

Ferenczi György

Törőcsik Franciska

Kovács Antal (Romano Drom vezetője)

Unger Balázs (Cimbaliband)

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

Ezt olvasta már?x